Volleybalboeken tips

20 januari 2017 |
Delen:

Ben je volleyballer, coach of trainer en ben je op zoek naar boeken over volleybal? Wij hebben hier een aantal volleybalboeken uitgelicht. Naast coaching boeken vind je hier ook andere boeken die die volleybalsport als insteek hebben.

Veel leesplezier!

1. Eeuwig Goud

Een van de bekendste volleyballers uit de Nederlandse geschiedenis is Ron Zwerver. In het boek ‘Eeuwig Goud’ vertelt hij openhartig over de weg naar Olympisch goed. Deze prestatie werd verkozen tot het sportmoment van de eeuw. Een uniek inkijkje in het succes van de Nederlandse lange mannen.

2. De duikende volleybalster

‘De duikende volleybalster’ van Henriët Koornberg-Spronk is het derde, zelfstandig leesbare deel in de sportieve kinderboekenreeks ‘FRNZ4EVER’ en gaat over Carlijn, die al sinds haar achtste op volleybal zit en kan smashen als de beste. Maar eigenlijk zou ze ook graag op duikles willen. Haar ouders denken daar anders over: Carlijn heeft al voor volleybal gekozen, en één hobby is genoeg. Bovendien hebben ze niet eens genoeg geld voor nieuwe volleybalschoenen. Maar dan komt haar trainer ineens met splinternieuwe schoenen aanzetten. Zijn gedrag naar haar toe begint steeds meer te veranderen en Carlijn weet niet of ze zich daar wel goed bij voelt. Kunnen haar beste vrienden Marit, Fabio en Esmée haar helpen?

3. The Volleyball Drill book

Omdat het aanbod aan Nederlandse volleybalboeken beperkt is, kom je al gauw Engelse boeken tegen.
Dit Engelstalige boek heeft meer dan 100 oefeningen die je kunt gebruiken voor jouw volleybaltraining. Van service-oefeningen tot aan uitleg en oefeningen voor het trainen van posities. Met dit boek zal je iedere speler binnen je team beter maken door de oefeningen die worden aangereikt. Iedere oefening heeft een uitgebreide uitleg wat het erg prettig maakt om dit boek te lezen. Zeker een aanrader om aan te schaffen en in je volleybalboeken reportoire op te nemen!

4. Volleyball Fundamentals

Wil je volleybal leren spelen op een leuke en effectieve manier? Dan is dit boek het aanraden waard. Dit boek leert ouders en coaches de fundamenten van het volleybalspel en biedt praktische tips. Het boek is wel volledig in het Engels.

5. Zelf beter leren spelen Volleybal en basketbal

Een van de negen flexibel inzetbare katernen afgestemd op LO-1 en LO-2, voor het gemeenschappelijke deel en het vrije deel. Er is veel aandacht voor zelfstandig werken, keuzes maken en reflecteren. In dit katern aandacht voor: – spelen en spelanalyse – leerlingen kiezen trainingsvormen en bereiden trainingen voor en voeren deze uit – spelvormen – leerlingen geven aanwijzingen aan een team. Het katern bevat trainingsvoorbereidings- en -evaluatieformulieren, trainingskaarten en achtergrondinformatie (regels en tactiek).

Delen:
Populaire blogs