VolleybalXL neemt Scope Volleybal over 

22 december 2023 |
Delen:

VolleybalXL neemt per direct het kennisplatform Scope Volleybal over. Hierdoor blijft het waardevolle kennisplatform behouden voor de volleybalsport. Deze strategische overname markeert een belangrijke stap in de internationale missie van VolleybalXL om de volleybalsport verder te ontwikkelen en te ondersteunen. 

Al jarenlang is Scope Volleybal een gewaardeerd platform voor volleybaltrainers in Nederland. Het kennisplatform is een rijke bron van inspiratie en bevat onder andere technische leerlijnen, theorie, oefenstof en uitleg over diverse aspecten van de volleybalsport. Met deze overname verzekert VolleybalXL dat de waardevolle kennis en middelen van Scope behouden blijven voor de volleybalsport in Nederland. 

Roy van Scope draagt de bal over aan VolleybalXL

VolleybalXL erkent en waardeert de enorme bijdrage van Roy Wassen en zijn team aan de sport. Dennis Veth zegt: “Meer dan een decennium aan sport specifieke kennis, opgebouwd door Roy en gedigitaliseerd in Scope, kan en mag nooit verloren gaan. Veel volleybaltrainers hebben baat gehad bij Scope als naslagwerk, en bij Roy zelf als VT2- en VT3-trainer in het kader van volleybalopleidingen.nl. Ook raadplegen veel verenigingen Scope nog actief als kennisbron. Daarom hebben we binnen VolleybalXL besloten om deze kennisdeling te borgen en voort te zetten.” 

Toekomstplannen 
Reinier Boerendans vertelt wat de plannen zijn: “Scope blijft voorlopig voortbestaan in zijn huidige vorm. We zijn aan het onderzoeken of en hoe we dit kunnen samenvoegen met VolleybalXL. De content zal ook ook internationaal beschikbaar gemaakt worden. Dat sluit goed aan bij de internationale stappen die we in het afgelopen jaar hebben gezet. VolleybalXL is inmiddels ook beschikbaar in het Engels en Duits en dat heeft ertoe geleid dat volleybaltrainers uit meer dan 15 landen, binnen en buiten Europa, lid zijn van VolleybalXL. Daarnaast zijn er positieve gesprekken met Europese volleybalbonden om het platform in nog meer talen beschikbaar te maken.” 

De huidige gebruikers van Scope kunnen de komende tijd Scope blijven raadplegen. De gebruikers worden binnenkort geïnformeerd hierover. 

Delen:
Bekijk ook