Hoe vaak mag je wisselen bij volleybal?

In volleybal is er geen beperking aan het aantal keren dat een speler kan wisselen in een wedstrijd, wel per set.

Het aantal keren dat een team spelers kan wisselen, is afhankelijk van de specifieke regels van de competitie waarin ze spelen. Bijvoorbeeld, in sommige competities mogen teams alleen een beperkt aantal wissels gebruiken tijdens een wedstrijd. Het is dus belangrijk om de specifieke regels van de competitie waarin je speelt te controleren.

– Een speler kan alleen worden gewisseld wanneer de bal niet in het spel is en wanneer de scheidsrechter toestemming heeft gegeven.
– Een speler kan alleen worden gewisseld door dezelfde persoon die de vervanging heeft aangevraagd.

Regels Nederland

Voor de regels van volleybal in Nederland kun je het beste de website van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) raadplegen. Hier vind je de regels van volleybal die van toepassing zijn op alle niveaus van volleybal, inclusief de landelijke competities en regionale competities.

Op de website van Nevobo vind je ook de spelregels voor beachvolleybal en zitvolleybal. Je kunt de regels downloaden als PDF-bestand en er zijn ook online trainingen beschikbaar om je kennis van de regels te verbeteren.

Je kunt de regels voor volleybal in Nederland vinden op de website van de Nevobo.

Internationale regels

De regels voor volleybal kunnen verschillen afhankelijk van de competitie en het niveau van de wedstrijd. De algemene regels worden echter vastgesteld door de internationale volleybalbond, de FIVB (Fédération Internationale de Volleyball).

Je kunt de meest recente officiële regels van FIVB vinden op hun website. Hier kun je de regels downloaden in verschillende talen, inclusief Nederlands.

Als je op zoek bent naar specifieke regels voor een bepaalde competitie, dan kun je het beste de website of de documenten van die competitie raadplegen.

Delen: